Web Analytics Made Easy - Statcounter

در حالی که مردم منطقه انتظار زیادی از مقامات ترکیه برای حل مسایل و مشکلات منطقه ای دارند، ولی از قرار معلوم مقامات آنکارا توجهی نسبت به دغدغه مسلمانان منطقه ندارند و هدف مقامات ترکیه فقط رفع مشکلات اقتصادی ترکیه از هر راهی، از جمله برقراری رابطه دوستانه میان آنکارا – تل آویو است، راهی که به اعتقاد کارشناسان مسایل منطقه فقط خسران برای منطقه و حتی مردم ترکیه به همراه خواهد داشت.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

"رجب طیب اردوغان" رییس جمهوری ترکیه که خود از استانداردهای در نظر گرفته شده و رفتارهای دوگانه برخی کشورهای اروپایی انتقاد دارد، دوشنبه گذشته طی سخنانی در مراسم آغاز ساخت یک زیردریایی بومی در استان «قوجه ایلی» در غرب ترکیه گفته بود، «کسانی که در دیدارهای خود با ما مدام از قانون، عدالت و ارزش‌های دموکراتیک صحبت می‌کنند، از میزبانی قاتلان خونین خجالت نمی‌کشند».

رئیس جمهوری ترکیه که پیش از این کشورهای فنلاند و سوئد را به حمایت از تروریسم متهم کرده بود و با پیوستن این دو کشور به پیمان آتلانتیک شمالی (ناتو) مخالفت کرده است، توسعه ناتو را به نفع کشورش و این ائتلاف (ناتو) ندانست و افزود: مگر اینکه حساسیت‌های امنیتی در نظر گرفته شود!

این سخنان و حساسیت های اردوغان در حالی است که چند روز پیش وی و برخی دیگر از مقامات ترکیه با دخالت در امور سوریه از ایجاد منطقه در ظاهر "امن" در شمال سوریه بدون موافقت دمشق خبر داده بود.

اردوغان دوشنبه گذشته همچنین اعلام کرد که ترکیه به زودی عملیاتی را برای ایجاد «منطقه امن!» در عمق ۳۰ کیلومتری مرز ترکیه با سوریه در جنوب کشورش انجام خواهد داد و تصمیم نهایی در این زمینه پنجشنبه در نشست شورای امنیت ملی ترکیه گرفته خواهد شد.

"سلیمان سویلو" وزیر کشور ترکیه نیز چندی پیش اعلام کرد که آنکارا برای ساخت حدود ۲۵۰ هزار خانه در شمال سوریه با هدف بازگشت داوطلبانه نیم میلیون سوری آواره برنامه‌ریزی کرده است.

وزیر کشور ترکیه با اشاره به این که ترکیه ۱۳ پروژه برای ساخت ۲۵۰ هزار خانه در مناطق الباب، جرابلس، راس العین و تل ابیض در شمال و شمال غرب سوریه تدوین کرده، گفت: این پروژه ها با هدف اسکان شهروندان سوری دارنده اقامت موقت در ترکیه انجام می شود و به سوری‌ها حق استفاده ۵ یا ۱۰ ساله از این خانه ها داده می شود.

بنا بر اخبار دریافتی از منابع غیر رسمی ترکیه در روزهای اخیر شماری زیادی از نظامیان خود را به همراه انبوه تجهیزات نظامی وارد استان ادلب و همچنین مرز حلب در شمال سوریه کرده که حکایت از حمله احتمالی آنها به مواضع ارتش سوریه دارد و این در حالی است که روس ها چندین پایگاه خود را در این منطقه تخلیه و تحویل ارتش سوریه داده اند.

اقدامات مداخله جویانه مقامات ترکیه در امور سوریه که در ۱۱ سال گذشته و با شروع اقدامات تروریستی در سوریه و حمایت آنکارا از تروریست ها به اوج خود رسیده، با واکنش شدید دمشق و سازمان ملل مواجه شده است.

سخنگوی دبیرکل سازمان ملل متحد عصر سه‌شنبه به وقت محلی در واکنش به خواسته رئیس جمهور ترکیه برای ایجاد منطقه امن در شمال سوریه گفت که سوریه نیازی به عملیات نظامی بیشتر از سوی هیچ طرفی ندارد.

«استفان دوجاریک» در کنفرانس خبری در نیویورک و در پاسخ به پرسشی درباره اعلام اخیر «رجب طیب اردوغان» برای ایجاد منطقه امن در شمال سوریه، گفت: ما در مواضع خود در دفاع از تمامیت ارضی سوریه پایبندیم و برآن تأکید می‌کنیم.

وی افزود: سوریه به عملیات نظامی بیشتری از سوی هیچ طرفی نیاز ندارد، اما چیزی که نیاز دارد راه حل سیاسی و کمک‌های بشردوستانه بیشتر است؛ این دو موردی است که ما روی آن کار می‌کنیم.

وزارت خارجه سوریه نیز در بیانیه‌ای با رد نظرات و اقدامات ترکیه در شمال سوریه اعلام کرده که «اظهارات سخیف رئیس‌جمهور ترکیه مبنی بر ایجاد منطقه‌ای امن در شمال سوریه بازیچه‌ای خصمانه است که این کشور علیه سوریه و تمامیت ارضی آن به راه انداخته است».

در بیانیه وزارت امور خارجه سوریه تأکید شده که «دمشق از جامعه جهانی می‌خواهد که برای دستیابی به اهداف کوته فکرانه‌ای که اثرات فاجعه باری بر امنیت، صلح و ثبات منطقه و جهان خواهد داشت، با اردوغان بر سر خاک دیگر کشورها چانه زنی نکنند».

نگاه منفی سوری ها به مقامات ترکیه

سوری ها و مقامات دمشق نگاهی خوبی به مقامات حال و گذشته ترکیه به دلیل اقدامات ضدسوری آنها ندارند که نمونه آن جدایی و ضمیمه استان اسکندرون سوریه (هاتای) به ترکیه در سال ۱۹۳۹ به خاک ترکیه می باشد.

استان اسکندرون که ترکیه نام آن را جمهوری هاتای گذارده، در سپتامبر ۱۹۳۸به استقلال رسید، اما در سال ۱۹۳۹ و بر اساس موافقت‌نامه بین فرانسه و ترکیه، جزو خاک ترکیه اعلام شد، اما سوریه همواره این ادعا را رد کرده است.

شصت سال پس از این تاریخ یعنی در سال ۱۹۹۸، بحران در روابط دو کشور تا آنجا پیش رفت که "مسعود ییلماز" نخست‌وزیر وقت ترکیه در شصتمین سالگرد الحاق اسکندرون به ترکیه مدعی شد: "آنکارا به خاک هیچ کشوری چشم نداشته، ولی ما مصمم هستیم چشم آنهایی را که به خاک ما چشم دوخته‌اند کور کنیم".

سوری‌ها در پاسخ به مقامات ترکیه همواره بر حق تاریخی خود و این که هرگز از آن صرف‌نظر نخواهند کرد، تاکید داشته اند.

مجلس خلق سوریه سال گذشته تاکید کرد که منطقه جدا شده "اسکندرون" بخشی جدایی ناپذیر از خاک این کشور است و سوری ها تمام تلاش خود را برای بازگرداندن حق ربوده شده به صاحبان آن به کار خواهند گرفت.

مجلس خلق سوریه با صدور بیانیه ای در هشتاد و دومین سالگرد جدایی اسکندرون از سوریه، تصریح کرده که «مردم سوریه مصمم هستند تا با تلاش مردان ارتش عربی سوریه، تمامی سرزمین های غصب شده را بازپس گیرند و به پیروزی برسند؛ آنان همچنین بر بازسازی و ساخت سوریه تاکید دارند». در این بیانیه همچنین تاکید شده که توافق سه جانبه بین اشغالگران فرانسه، انگلیس و ترکیه در سال ۱۹۳۹ برای جدایی استان اسکندرون، توافقی شرم آور و نقض فاحش تعهدات دولت فرانسه و همچنین نقض آشکار و صریح معاهده ای

است که فرانسه در سال ۱۹۳۶ با دولت سوریه امضا کرده بود؛ این معاهده به معنای واقعی کلمه تصریح می‌کند که سوریه تمام تعهداتی را که در زمان قیمومیت بود، از جمله مناطق مستقل از نظر اداری بر عهده خواهد گرفت.

مجلس خلق سوریه خاطرنشان کرده که «نقش مشکوک نوادگان عثمانی ها در ترکیه (حکومت اردوغانی اخوانی) و مزدوران تروریست آن امروز و پس از گذشت این همه سال دوباره بازگشته است. رژیم اردوغان همچنان به حملات تروریستی خود علیه سرزمین های سوریه، اشغال بخش هایی از این کشور، غارت کارخانه ها، تاسیسات و کارخانجات آن و قاچاق اموال مسروقه به داخل کشور ترکیه ادامه می دهد.»

مجلس خلق سوریه همچنین در بیانیه خود اقدامات رژیم ترکیه علیه سوریه را نقض آشکار ساده ترین قواعد و اصول حقوق بشر و قوانین بین المللی و بشردوستانه دانسته است.

گفتنی است که، جدایی استان اسکندرون از سوریه نه توسط جامعه ملل در آن زمان و نه بعدا توسط جایگزین آن یعنی سازمان ملل متحد به رسمیت شناخته نشد و این به این معنی است که این منطقه از نظر بین المللی همچنان بخشی از خاک سوریه باقی است.

اقدام غاصبانه ترکیه در سوریه و انضمام اسکندرون به ترکیه نشان می دهد که مردم و مقامات دمشق نگاهی خوبی به سران حال و گذشته ترکیه به دلیل اقدامات ضدسوری آنها ندارند و ادعای مقامات آنکارا در خصوص ایجاد منطقه امن در

شمال سوریه نیز در راستای غصب برخی دیگر از مناطق شمال این کشور در استان ادلب می باشد که در سال های اخیر ترک ها با وارد نمودن صدها نظامی خود ۴۰ پایگاه در این استان ایجاد کرده و شمال سوریه را ناامن کرده اند.

از همین رو طرح جدید ترکیه از نگاه بسیاری از تحلیلگران با تردیدهای زیادی روبه روست، بویژه آنکه با اجرای طرح منطقه امن، عملا امنیت نسبی ایجاد شده بعد از پیروزی بر داعش و گروه های تروریستی از بین خواهد رفت.

311311

کد خبر 1635010

منبع: خبرآنلاین

کلیدواژه: ترکیه سوریه امن در شمال سوریه استان اسکندرون مجلس خلق سوریه مقامات ترکیه ایجاد منطقه منطقه امن سوری ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.khabaronline.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرآنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۵۰۹۰۹۹۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

ترکیه بالاخره تمامی روابط تجاری خود با اسرائیل را قطع کرد

دولت ترکیه پس از ماه ها مقاومت در برابر انتقادات داخلی، در نهایت اعلام کرد تمامی روابط تجاری خود با اسرائیل را قطع می کند.

به گزارش عصرایران به نقل از خبرگزاری آسوشیتدپرس، دولت ترکیه روز پنجشنبه (دیروز) تمامی واردات و صادرات به اسرائیل را به دلیل اقدام نظامی جاری این کشور در غزه به حالت تعلیق درآورد و متعهد شد تا زمانی که دولت اسرائیل اجازه ارسال کمک های بشردوستانه به غزه را بدهد، به قطع روابط تجاری خود ادامه خواهد داد.

در بیانیه وزارت بازرگانی ترکیه آمده است: "معاملات صادرات و واردات در رابطه با اسرائیل متوقف شده است و شامل تمامی محصولات می شود."

به گفته این وزارتخانه، مقامات ترکیه با مقامات فلسطینی هماهنگ خواهند شد تا اطمینان حاصل کنند که فلسطینی ها تحت تاثیر تعلیق واردات و صادرات قرار نخواهند گرفت.

این وزارتخانه این اقدام را "مرحله دوم" اقدامات علیه اسرائیل توصیف کرد و افزود که این اقدامات تا زمانی که اسرائیل "اجازه جریان بی وقفه و کافی کمک های بشردوستانه به غزه را ندهد، به قوت خود باقی خواهد ماند."

ماه گذشته، ترکیه اعلام کرد که صادرات 54 نوع محصول از جمله آلومینیوم، فولاد، محصولات ساختمانی و کودهای شیمیایی به اسرائیل را محدود می کند. اسرائیل نیز با اعلام موانع تجاری متقابل پاسخ داد.

"اسرائیل کاتز" وزیر امور خارجه اسرائیل روز پنجشنبه ترکیه را متهم کرد که واردات و صادرات اسرائیل از بنادر ترکیه را مسدود کرده است.
کاتز در پلتفرم اجتماعی "ایکس" (توییتر) نوشت: رجب طیب اردوغان، رئیس‌جمهوری ترکیه با مسدود کردن بنادر برای واردات و صادرات اسرائیل، توافقات را زیر پا می‌گذارد.

کاتز گفت که به مقامات مربوطه در اسرائیل دستور داده است که "فورا با همه طرف‌های مرتبط در دولت برای ایجاد جایگزین‌هایی برای تجارت با ترکیه، با تمرکز بر تولید داخلی و واردات از کشورهای دیگر، تعامل کنند."

دولت اردوغان که در انتخابات محلی در ماه مارس شکست‌های بزرگی را متحمل شد، در داخل این کشور با فشار شدیدی برای توقف تجارت با اسرائیل مواجه است. 

منتقدان طی ماه های گذشته دولت را متهم می کردند که با وجود لحن انتقادی شدید علیه اسرائیل همچنان به روابط تجاری و اقتصادی با اسرائیل ادامه می دهند و این مساله را ریاکاری و استاندارد دوگانه می دانستند.

حجم روابط تجاری ترکیه و اسرائیل در سال گذشته میلادی بیش از 6 میلیارد دلار برآورد شده است.

ترکیه در سال 1949 اسراییل را به رسمیت شناخت. در دوران اردوغان، تنش ها بین آنکارا و تل آویو فراز و فرود داشته است.

اردوغان پس از حمله نظامی اسرائیل به غزه، انتقادات خود را نسبت به اسرائیل تشدید کرد و آن را به انجام جنایات جنگی و نسل کشی متهم کرد. او گروه شبه‌نظامی حماس را که توسط اسرائیل، آمریکا و اتحادیه اروپا یک سازمان تروریستی تلقی می شود، "مبارزان آزادی" توصیف کرده است.

این هفته، "هاکان فیدان" وزیر امور خارجه ترکیه گفت که ترکیه تصمیم گرفته است به پرونده حقوقی آفریقای جنوبی علیه اسرائیل در دیوان بین المللی دادگستری بپیوندد و به زودی درخواست رسمی برای مداخله در این پرونده ارائه خواهد کرد.

آفریقای جنوبی پرونده ای را در دیوان بین المللی دادگستری تشکیل داده و اسرائیل را به نقض کنوانسیون منع "نسل کشی" متهم کرده است. 

 

کانال عصر ایران در تلگرام بیشتر بخوانید: انتقاد رهبر حزب رفاه ترکیه از اردوغان: آیا شایسته ترکیه است که علیه ایران با اسرائیل همکاری کند؟ صادرات هزاران کیلو باروت و بمب توسط ترکیه به اسرائیل

دیگر خبرها

  • پروژه جدید واشنگتن برای ادامه اشغالگری در خاک سوریه / حمایت ویژه از هسته‌های مخفی داعش برای توقف حملات نیروهای مقاومت علیه آمریکایی‌ها + نقشه میدانی و عکس
  • پایان روابط تجاری ترکیه ـ اسرائیل/ اردوغان در جنگ غزه به دنبال چیست؟
  • اردوغان: هدفمان مجبور کردن نتانیاهو به آتش بس است
  • اردوغان: به تجارت ۹.۵ میلیارد دلاری با اسرائیل پایان دادیم
  • اردوغان: دادوستد با اسرائیل را خاتمه دادیم
  • اردوغان سیاست ترکیه را «نرم» می‌کند
  • ترکیه بالاخره تمامی روابط تجاری خود با اسرائیل را قطع کرد
  • ادعای وزیر دفاع ترکیه درباره حضور پ ک ک در داخل مرزهای ایران
  • ادعای ترکیه مبنی بر کشتن ۴۳ تروریست در یک هفته
  • تصاویر جنجالی بی‌احترامی اردوغان به نخست وزیر هلند